Vaskemaskiner kommer i mange forskjellige modeller, stiler og størrelser som kan gjøre det vanskelig å finne den rette. Det er en del ting du bør tenke på når du skal kjøpe ny vaskemaskin. Vi har derfor laget denne guiden som vil ta for seg 4 tips du bør tenke på når du kjøper ny vaskemaskin.

1. Tenk på størrelsen

Aller først bør du gjøre noen få målinger og finne ut hvor mye rom du har tilgjengelig for en ny vaskemaskin. Mål rommet godt og tenk på høyde og bredde.

2. Tenk på kapasitet

Vaskemaskiner har forskjellig kapasitet. Vaskemaskinens kapasitet avgjør hvor mye klær du kan vaske om gangen, og er oppgitt i kilo. Kapasiteten varierer alt ifra 5kg til 12kg. Når du skal bestemme deg for hvor stor kapasitet du trenger bør du tenke på hvor stor familie du har, og deretter kjøpe noe som passer ditt behov.

3. Kjøpe frontmatet eller toppmatet vaskemaskin?

Når du kjøper ny vaskemaskin har du som regel valget mellom en frontmatet vaskemaskin eller en toppmatet vaskemaskin. En frontmatet vaskemaskin betjenes i fra fronten, mens en toppmatet vaskemaskin betjenes fra toppen, slik navnet antyder. Om du har lite plass på vaskerommet, er en toppmatet vaskemaskin en veldig god løsning.

4. Vaskemaskinens energiforbruk

Når du skal kjøpe ny vaskemaskin er det også lurt å tenke på dens energiforbruk. Energiklasse A til A +++ er energieffektive maskiner, som vil kunne gi deg en lavere strømregning.

Ønsker du deg en ny vaskemaskin?

For et bredt utvalg av vaskemaskiner kan du besøke skousen.no. Skousen har over 60 år med erfaring med salg av hvitevarer. De har kunnskapen som trenges for å hjelpe deg med å finne en vaskemaskin som passer dine behov. Dette innebærer også levering hjem og montering. Foretrekker du å handle på nett, finner du et variert utvalg av hvitevarer og annet husholdningsutstyr på skousen.no.