Jo eldre man blir jo mindre beveger man seg. Sånn er det for en del nordmenn. Når vi var unge så syklet og gikk vi som regel til skolen, vi lekte i hele friminuttet, og dro på fotball, tennis, eller annet etter skolen. Nå kjører de fleste av oss til jobb, vi sitter stille hele dagen på kontorstolen, for så å hente unger, kjøpe inn mat, og lage middag. På kvelden er mange av oss så slitne at vi egentlig bare vil ligge på sofaen og se på TV. Denne livsstilen er jo selvfølgelig ikke bra for oss, men det kan være vanskelig å både få tid og overskudd til å trene ofte. Det skal likevel ikke så mye til, bare det å få pulsen opp i 30 minutter hver dag kan ha en positiv effekt på helsen.

 

Disse øvelsene kan gjøres nesten hvor som helst og når som helst

Ikke alle orker å løpe eller sykle en tur, og det kan man godt forstå når det er vått og kaldt utenfor. Her er 5 øvelser nesten alle kan gjøre, det eneste man trenger er en treningsmatte. Hvis man er usikker på fremgangsmåten så kan man finne utrolig mange instruksjonsvideoer på internett, som forklarer grundig hvordan man skal gå frem.

 

  • Utfall/Lunges

Utfall er en ypperlig måte å trene lår og rumpeballer på.

 

  • Knebøy/Squats

Knebøy er en favoritt når det kommer til å bygge en fast og sterk bakdel.

 

  • Planken

Denne kjenner nok mange fra gymtimen, men den virker like bra den dag i dag, for å trene sterke kjernemuskler.

 

  • Push-ups

Push-ups er en god måte å bygge styrke i skulderblad og armer.

 

  • Rygg hev

Til sist har vi rygg hev, som en god måte å styrke korsryggen, som for øvrigt kan være et ganske svakt område på kroppen med mye smerte for flere voksne mennesker.