Kjøp lamper på nett og spar penger

Å kjøpe inn lyspærer, lysrør og andre lyskilder står kanskje ikke på toppen av huskelisten til de aller fleste, men det kan være smart å kjøpe inn lamper på nett slik at man slipper å velge dyrere alternativer når en pære til slutt ikke fungerer lenger. Det skjer ofte når det passer skikkelig dårlig, men med litt planlegging er det mulig å kjøpe lamper på nett og spare penger sammenlignet med vanlige butikker.

Det er vanskelig å angi eksakt levetid til en lyskilde, selv om moderne LED-lamper selvfølgelig har mye lenger levetid enn de tradisjonelle glødepærene. Samtidig finnes det fortsatt enkelte halogen-pærer og andre spesielle varianter av lyskilder i salg, og det er ikke alltid like enkelt å orientere seg i markedet. Det er for eksempel noen lamper som nå selges med fast lyskilde som ikke kan skiftes ut, og det taler selvfølgelig for ekstremt lang levetid på LED.

Det er også ekstremt usannsynlig at en rekke pærer slutter å fungere på en og samme gang, så selv om man har en mengde LED-spotter i boligen så er det ofte nok med en håndfull pærer i reserve. Da har man alltid noen tilgjengelige, samtidig som man ikke bruker unødvendig mye penger på pærer som man kanskje ikke kommer å bruke på mange år.

De aller enkleste lyspærene, som standard E27 eller GU10 sokkel, kan kjøpes i en hvilken som helst dagligvarebutikk. Det betyr at det er mulig å løse et umiddelbart problem selv sent på en lørdag, så lenge som man aksepterer at det kanskje ikke blir eksakt samme fargetemperatur som de andre pærene.

For de litt mer spesielle pærene, det finnes for eksempel en rekke mindre halogenpærer til benkebelysning og andre svært spesifikke bruksområder, så kan det virkelig være smart å ha et lite lager i beredskap.