Salongbord, noen ganger omtalt som sofabord eller avlastningsbord, kan være et pent og praktisk tilskudd til det øvrige interiøret i stuen. Likevel er det kanskje ikke det første møbelet som prioriteres når du flytter inn et nytt sted, og det er heller ikke alltid enkelt å velge fra det store utvalget av salongbord.

Hvilken funksjon skal salongbordet ha?

Funksjon er det første du bør tenke over når du skal finne salongbord, med tanke på at du kan velge mellom salongbord i en mengde forskjellige design og størrelser. Det er lurt å ikke kjøpe første beste tradisjonelle sofabord, da det finnes mange andre alternativer som kan passe bedre.

Et salongbord plassert foran sofaen fungerer ofte som en avlastningsplass for kaffekopper, fjernkontroller, blader og andre småting. Husk likevel på at denne funksjonen også kan oppfylles av mindre salongbord og avlastningsbord ved siden av stolen.

Dessuten er det interessant å vurdere hvor mange salongbord du egentlig vil ha i stuen. Igjen er det ingen naturlov som bestemmer at du må velge et enkelt bord foran sofaen. Det er mulig å variere med flere forskjellige mindre bord, og da også bord i ulike høyder og design.

Designvalg – kontraster, frittstående elementer eller komplement

Et salongbord må passe til rommet det står i. Det betyr på ingen måte at design og materialer må være identiske med andre deler av interiøret, men det er viktig å se for seg hvordan salongbordet vil se ut når det er på plass i rommet.

Et salongbord kan skape spennende kontraster til et eller flere andre møbler, men det kan også være et frittstående designelement. Dessuten kan det komplettere et annet møbel, særlig hvis det deler materialer og andre egenskaper med et av de andre møblene.

Med disse faktorene i bakhodet er det enklere å velge salongbord, og stuen vil få et mer komplett utrykk når salongbordet er på plass.