Å skifte badeværelse kan være dyrt ganske så komplisert, sammenlignet med antall kvadratmeter det rent faktisk dreier seg om, enten du skal renovere ditt nåværende badeværelse eller du skal bygge et helt nytt. Det er mange faktorer som spiller inn i valget av nytt badeværelse, hvilke materialer skal brukes, skal for eksempel toalett eller håndvask flyttes, og hvem skal man kontakte for å få den best mulige løsningen. Det er viktig når man bygger et nytt badeværelse at tingene blir gjort i riktig rekkefølge, og med de riktige materialer. Det er mange utbydere på markedet, og hos AUBO bad har vi et alternativ til de fleste, både når det gjelder valg av materialer, men også designs. Det er viktig når man bygger et nytt badeværelse at det blir gjort riktig fra start, ellers kan det hurtig bli til en dyr affære. Grunnen til de mange og strenge krav er at et badeværelse daglig blir utsatt for vann og fukt. Derfor er det viktig med at arbeide som er godt utført, slik at vann og fukt ikke trenger igjennom materialene og lager eventuelle fuktskader i din bolig.

For å få er kort overblikk over prosessen kan vi dele byggeprosessen inn i 3 faser:

Fase  1– Planleggningsfasen

I planleggningsfasen skal du bestemme deg for hvordan du ønsker at ditt nye baderom skal se ut, du skal rådføre deg med profesjonelle, finne materialer, beslutte deg for hvilken type designs du ønsker, og samtidig skal du ha tenkt over eventuelle regler og forsikringer. Ofte kan det være en god idé å tenke over hva du savner i ditt nåværende bad, ønsker du kanskje et badekar, eller mere oppbevaringsplass. Når alle disse overveielser er gjort, kontakter du forskjellige virksomheter der kan utarbeide et tilbud og deretter inngå en avtale med den ønskede utbyder.

Fase 2 – Byggefasen

Her starter den praktiske utførelsen av arbeidet, og du kan begynne å se fremgang i ditt byggeprosjekt. Husk å legge vekt på, at det ikke er likegyldig hvilken rekkefølge arbeidet av de forskjellige håndverkerne blir gjort i, men alt til sin tid og orden. Ofte kan det være en god idé å velge håndverkere som har erfaring på området, og dermed står for hele byggeprosessen av ditt nye bad. Det er viktig at du har en klar avtale med håndverkeren i forhold til budsjett, tidsplan og betaling, betal kun for arbeide som er utført og kontrollert at er i orden.

Fase 3 – Gjennomgang

Når byggefasen er slutt, står du forhåpentlig igjen med ditt drømmebad. Når byggeprosessen er avsluttet er det viktig å ha en gjennomgang av arbeidet med en byggeteknisk person og håndverkeren som har utført arbeidet, slik at eventuelle feil og mangler blir funnet tidlig, og utbedret innen det kan forringe kvaliteten av ditt nye bad. Dersom du har brukt flere håndverkere, skal du gjennomgå hver del med de gjeldene håndverkere. Dersom det skulle oppstå feil eller mangler er det en god idé å avklare med en gang hvordan arbeidet skal forbedres og når det skal utføres.