Vinteren er her for fullt, og for mange av oss kan det være vanskelig å holde varmen. Vi pakker oss inn i ull, tjukke vinterjakker, og skrur opp for varmen i huset. Det kan være en større utfordring for mange å holde varmen i mens man sover. Forskning har nemlig vist at man sover bedre når soverommet har en temperatur på mellom 15 og 22 grader. Det er først og fremst hodet som har det best når det er kjølig i rommet. Derfor kan man ende med å fryse på føtter og andre steder på kroppen. Noen synes det er greit å sove med varme klær på, men veldig mange trives best å sove med minst mulig klær på om natten.

Invester i en god vinterdyne

En smart løsning kan være å investere i en god vinterdyne. I Norge så selges det nemlig dyner med mange forskjellige tykkelser for å kunne få best mulig søvn i våre 4 årstider. Dyner med kunstig fyll er som regle billige, men puster dårligere enn de med naturlig fyll. Dessuten holder de ikke like godt på varmen, og noen av dem ikke spesielt allergivennlige. Med en vinterdyne i dun så er man sikker på at man får en behagelig natt med søvn.

Det finnes hovedsakelig 3 ulike former for naturlig dun; moskus dun, andedun og gåsedun. Moskusdyner er kjent for å ha høy kvalitet samtidig som de er lette. Tidligere har dyner i ande dun hatt høy kvalitet, men med nye produksjonsmetoder så har kvaliteten falt litt hos enkelte produsenter. Derfor bør man være oppmerksom på at man kjøper andedun av god kvalitet. Gåsedun er også kjent for høy kvalitet på samme måte som dyner i moskusdun, men på samme måte som med andedunsdynen så kan kvaliteten variere, ettersom hvor kaldt det er der gjessene kommer i fra.