Tepper er et interiørelement som ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener. Det finnes selvfølgelig tepper i de aller fleste norske hjem, men de er ikke alltid optimalt tilpasset boligen eller resten av interiøret. Når det handler om innredning dreier seg alt om detaljene, og flotte tepper kan løfte et helt rom.

Tepper med praktiske og dekorative funksjoner

Tepper kan ha både praktiske og dekorative funksjoner i en bolig. En dørmatte eller badematte har en helt distinkt funksjon, selv om mange tepper av denne typen også har en dekorativ funksjon. Andre steder i boligen har teppene en mer dekorativ og stemningsskapende funksjon.

Spesialiserte leverandører som Kilands tepper tilbyr et bredt utvalg tepper innen mange forskjellige kategorier, og deler dessuten inn utvalget basert på rom. Det er en fornuftig tilnærming, da det er stor forskjell på behovene i for eksempel et kontor og en stue. Det handler da både om design og praktiske funksjoner – som lyddemping.

Det er enkelt å endre stil med tepper

Nordmenn elsker å pusse opp, og det er ikke uvanlig at veggene i et rom skifter farger med jevne mellomrom. Gulv har også blitt relativt enkle å skifte, med forskjellige typer parkett og laminat som klikkes sammen, men det er likevel et større og mer kostbart prosjekt.

Så lenge som gulvet er i god stand, er det mye som kan gjøres med et eller flere tepper. Det handler bokstavelig talt om å rulle ut et nytt design på gulvet – enten som komplement eller kontrast til eksisterende veggfarger, møbler og interiør.

Vegg-til-vegg-tepper eller heldekkende tepper er ikke spesielt vanlige i Norge, i hvert fall ikke sammenlignet med land som Storbritannia. Det finnes likevel flere fordeler med denne typen tepper, som kan gir en god og lun stemning. Det kan være et naturlig neste steg videre hvis du blir avhengig av den gode følelsen av å gå på et deilig teppe.