Fryseskapet er en viktig husholdningsmaskin i boligen. En av fordelene er at den er mye mer praktisk enn å oppbevare frysevarer i en fryseboks. Den kan plasseres både på kjøkkenet ved siden av kjøleskapet eller hvor som helst ellers man måtte ønske. I tillegg så rommet et fryseskap mer enn en fryseboks. Det er mange forskjellige typer man kan velge imellom. Ved å fortsette å lese så kan man lære litt mer om de ulike typer og deres funksjoner.

Finn den rette modell og kapasitet

Det er et stort sortiment og velge imellom. Man kan enten gå for en frittstående variant i rustfritt stål eller et integrert fryseskap i retrodesign. Alt etter egen smak og behag. Når det gjelder kapasiteten så skal man beregne 50 liter per person i husholdningsmaskinen. Størrelsen har også en påvirkning på strømforbruket så man trenger ikke kjøpe et stort fryseskap om man kun er to personer. En annen funksjon man skal bemerke seg er fryseskapets innfrysningskapasitet. Dette gjelder antall kilo som fryseren er kapabel til å fryse ned i løpet av et døgn. Skal man fryse ned store mengder så kan det lønne seg med en høy innfrysningskapasitet.

Plassering og energiklasse

Et annet viktig tiltak å tenke over er kjøleskapets plassering. Størrelsen har mye å si når dette skal avgjøres. Husk å beregne et par centimeter mellom fryseskapet og veggen. Dette gjør at luften kan sirkulere og husholdningsmaskinen kan fungere optimalt. En annen ting å huske på er energieffektiviteten. Energiklassene er rangert fra A+++ og helt ned til G. Om man skal fryse ned store mengder så vil A+++ kategorien være mest anvendelig. Midlertidig så tar denne varianten mest strøm. Om man er mer påpasselig med miljøet så vil en variant av G kategorien være bedre. Det finnes flere funksjoner å ta til etterretning slik som lydnivået og temperaturstyring. Undersøk fryseskapsmodellene på forhånd før du tar et valg.