Å handle på nett er både enkelt, raskt og praktisk. Dessuten er det ofte mulig å spare en del penger, ikke minst fordi du får tilgang til et ekstremt bredt produktutvalg. Verktøy er kanskje ikke kategorien som har utviklet seg raskest når det gjelder netthandel, men det er uten tvil ting som skjer.

Vurder profesjonelle spesialforhandlere

På nett er det mulig å handle direkte fra spesialiserte verktøysforhandlere, som ikke har noe tradisjonelt filialnett i Norge. Et godt eksempel er Schuchardt Maskin, med et både bredt og dypt produktspekter. Det er mange fordeler med å velge en etablert og seriøs forhandler:

  • Du kan være trygg på at alt av garantier og reklamasjonsordninger er i orden. Det er særlig viktig når det gjelder kostbart og avansert utstyr som verktøy.
  • Produktutvalget er tilpasset et skandinavisk publikum, slik at du ikke trenger å tenke på for eksempel kontakter, CE-godkjenning og lignende.
  • Det er mulig å få veiledning allerede før kjøpet, noe som kan være helt avgjørende hvis du skal investere betydelige beløp i spesialisert utstyr.

Sammenhengen mellom netthandel og tradisjonell butikk

Både private forbrukere og bedrifter vil sannsynligvis fortsette å handle noe verktøy og tilbehør i butikk, som et komplement til større innkjøp på nett. Det handler da særlig om forbruksvarer, som både profesjonelle og amatører noen ganger trenger her og nå.

Netthandel vil alltid medføre noe leveringstid, samtidig som de tradisjonelle fysiske butikkene heller ikke kan lagerføre spesialisert utstyr. Det betyr at netthandel er et svært konkurransedyktig valg på det området, der det uansett må forventes både bestillingstid og levering hjem eller til en fysisk butikk.

Oppsummert betyr det også at netthandelen ikke nødvendigvis er noen trussel mot de tradisjonelle byggevarehusene og fysiske forhandlerne av verktøy, utstyr og materialer. De to kanalene vil komplettere hverandre, og smarte forbrukere vil velge å handle på den måten som er optimal for et spesifikt behov.