Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Om vinteren er det noen boligeiere som oppdager at det trekker kaldt og surt fra vinduene, noe som kan ødelegge en koselig kveld i sofaen eller godstolen. Der og da kan man kanskje hente seg et pledd eller skru opp varmen, men på sikt er det viktig at man undersøker hvorfor det trekker.

Etterisolering eller utskiftning av vinduer

Hvis du har oppdaget at det trekker kaldt fra et vindu, kan det være fornuftig å forhøre seg med et selskap som driver med Velux takvindu-montering. På https://pallesenbygg.no/ kan du få kostnadsfri rådgiving når det gjelder eventuell utskiftning av et vindu. Hvis det eksisterende vinduet begynner å trekke litt på årene, eller hvis det er punktert eller skadet på annen måte, er det definitivt lurt å vurdere utskiftning.

I enkelte tilfeller kan det være mulig å etterisolere rundt vinduet. Du bør forhøre deg med fagfolk når det gjelder den konkrete fremgangsmåten, men i stort demonterer man listverk, rengjør og tetter med isoleringsstrimler, før man fester vindsperre og monterer listene igjen.

Diagnostiser problemet på en enkel måte

Før du vurderer om utskiftning eller etterisolering er riktig for deg, kan du gjøre en enkel sjekk av hvor det egentlig trekker fra.

  • Du kan bruke en åpen flamme, som et stearinlys eller en lommelykt, for å oppdage hvor det trekker inne luft rundt vinduet.
  • Hvis det dreier seg om såkalt «kaldras», er det egentlig ikke kald luft som trekker inn. Det dreier seg da om luft som kjøles av mot vindusflaten, for så å «rase» ned langs veggen.

Hvis du oppdager konkret trekk og luftlekkasje rundt vinduet, kan du gjerne vurdere etterisolering først. Hvis du ser at det er kaldras som er problemet, må vinduet skiftes ut for å fjerne problemet. Med en profesjonell partner er det noe som kan gjøres både raskt og effektivt, slik at du er kvitt kaldt trekk etter krot tid.