Når du skal kjøpe en ny skummadrass til din seng, er det flere ting du skal være oppmerksom på. Èn av disse ting er blant annet hvilken type skum madrassen er laget av, skum er nemlig ikke lenger bare skum, men kommer i flere forskjellige typer, som alle dekker forskjellige behov.

De tre mest brukte variantene av skum til skummadrasser er latex, minneskum og kaldskum. Disse tre typer kommer i utallige variasjoner og mange forskjellige kvaliteter, og ofte opererer de på markedet med forskjellige navn. Kaldskum går noen ganger under navnene HR skum, komfortskum eller purskum, mens minneskum ofte går under navnene memoryfoam og memory skum – alt avhengig av hvilken forhandler du handler ved.

Minneskum, former seg etter din kropp

Når du skal velge ny skummadrass er det mange muligheter å velge i mellom, en av disse mulighetene er en madrass laget av minneskum, også kalt for memoryfoam eller memory skum. Fordelen ved å kjøpe en skummadrass i minneskum er at madrassen tilpasser seg de forskjellige mennesker som sover på den. Ofte er det en utfordrende oppgave for mann og kone når de skal finne sin nye skummadrass, og med god mening, de har helt forskjellig behov i forhold til støtte, hardhet og motstand i madrassen. En person som er lang og tynn har bruk for en madrass med vesentlig mindre motstand enn en som er liten og fyldig. Dette problem kan løses ved en skummadrass laget av minneskum, da denne tilpasser seg hver enkelt person, selv om man skulle være to personer i samme seng, på samme skummadrass. Minneskum gir også gode forutsetninger for en nøytral ryggsøyle, som vil si at ryggsøylen blir rettet ut, og ikke ligger i belastning hvor muskulaturen ikke får slappet helt av. Ønsker du å se og lese mer om skummadrasser kan du se mer på skummadrass.no