Det er mange nordmenn som drømmer om å trene hjemme, men som kanskje gir opp tanken fordi de ikke har et eget rom som kan gjøres om til treningsrom. Heldigvis har de aller fleste plass til det grunnleggende som trengs til en god treningsøkt, og det trenger verken å være dyrt eller vanskelig.

Effektiv trening uten mange maskiner

Å trene i stua, eller på kjøkkenet eller soverommet, stiller egne krav til øvelser og utstyr. Det er ikke plass til store tredemøller, trappemaskiner eller andre tunge og avanserte maskiner. Heldigvis kommer du svært langt med enklere utstyr. Med en treningsmatte kan du gjøre en rekke øvelser der du benytter kroppen som motstand, og med en enkel kettlebell eller manual kan faktisk erstatte mange vektmaskiner. På samme måte kan en stepkasse, se noen eksempler fra Billigfitness, erstatte en tung, dyr og komplisert trappemaskin. Det enkle er ofte det beste.

Bruk utetrening som et komplement

Det er ikke alltid like enkelt å trene ute i Norge, om vinteren kan det være både kaldt og glatt. Selvfølgelig er treningsformer som ski og skøyter et godt komplement i vintersesongen, men pass på at det faktisk er greit å være forsiktig med svært høyintensiv trening når det er veldig kaldt i luften.

Likevel bør du definitivt dra nytte av muligheten til å trene ute. Løpetrening eller sykling er selvfølgelig ypperlig utendørs, det er ingen tredemølle eller innendørs treningssykkel som kan matche opplevelsen av en jogge- eller sykkeltur i skogen en tidlig sommermorgen.

Med styrkeutstyr som er enkelt å flytte på, du kommer langt med en treningsmatte, manualer og kanskje en stepkasse, er det også mulig å ta med styrketreningen ut på terrassen eller balkongen. Med fuglekvitter i bakgrunnen, og en lett kjølende bris og duften av vår og sommer, kan vi garantere at du ikke savner det klamme og innestengte treningssenteret.