Denne artikkelen er en betalt annonse.

Moderne lamper og LED-lyskilder er noe helt annet enn for bare noen år siden, med fleksible belysningsløsninger som kan tilpasses i det uendelige. I dag er det ingen som savner de gammeldagse glødepærene, når LED er et fullgodt alternativ.

Alle eksisterende pærer kan erstattes med LED

I stort er det mulig å erstatte nesten alle eksisterende pærer, lysstoffrør og andre lyskilder med LED. Hos en forhandler som ledlyskilder.no finner du moderne LED-lamper til hjemmet, men i tillegg selvfølgelig også alle de klassiske pærene i formater som E27 og E14. Egentlig er disse soklene tilpasset behovene til gløde- og halogenpærer, men armaturene vil selvfølgelig være i bruk i svært lang tid fremover – du vil alltid kunne finne en LED-pære som passer.

Det er nesten alltid mulig å erstatte lysstoffrør og downlights med LED, selv om det i noen tilfeller kan være behov for noen mindre justeringer eller tilpasninger. Hovedsakelig dreier det seg da om at LED-lyskildene helt enkelt trekker mye mindre mengde energi enn hva armaturen forventer, derfor kan det være behov for å gjøre endringer med trafoen eller såkalte «startere» i lysstoffrørarmaturer.

Nye lamper – spennende formater og fleksible løsninger

Å erstatte eksisterende pærer er første trinn når det gjelder overgangen til LED, helt nye armaturer med integrerte LED-lyskilder er et naturlig andre trinn. Det kan føles uvant ut å kjøpe en ny lampe der det ikke er mulig å skifte selve lyskilden eller «pæren», men det gir mening i 2023.

LED-lyskilder har en forventet levetid som er på linje med selve armaturen, noe som betyr at hele konstruksjonen med sokkel og pære egentlig bare er et unødvendig ledd. Ved å fjerne dette helt, er lampen og lyskilden en enhet – noe som også betyr at det er mulig å lage helt nye design. Enkle LED-strips er et bruksområde, men det er også utviklet en mengde andre kreative og spennende lamper med integrert LED.