Du har lenge hatt den samme innredningen. Men du vet ikke hvor du skal begynne eller slutte for å oppdatere huset ditt. Du vil gjøre det koselig, men fortsatt beboelig. Her kommer veiledningen om hvordan du kan forbedre huset ditt slik at det blir koselig, stressfritt og passer akkurat til for deg som person.

Hvordan innredningen påviker sinnet

Det er noen rommer i huset ditt hvor du tilbringer mesteparten av tiden din. Du bør derfor starte med et av disse rommene. Stuen er det stedet du helst vil være i etter en lang dag på jobb. Her kan du sette deg ned, slappe av og nyt at du er ledig. Men hvis det er for mye rot og problemer med innredningen, kan det være vanskelig å finne ro.

Noe du kan gjøre, er derfor å rydde rommet og starte fra den ene enden. Start med veggen. Her finner du farger som reflekterer din personlighet og hvordan du vil ha det. Maling kan nemlig gjøre mye for et rom og også for humøret ditt.

Malingen som gjør det enkelt å innrede

Valget av maling og møbler reflekterer hvem du er som person. Hvis du vil ha et mer åpent og avslappende sinn, kan lyse farger være gode. De bringer lys inn i rommet. Du kan velge fargen du elsker og bruke pastellfarger. Dette gjør det utrolig enkelt å ordne etterpå. Med pastellfarger kan du både innrede med møbler med sterke farger eller myke farger. Det handler egentlig om hva du føler. Men hvis du har mange kraftige farger, bør du bruke dem over alt. Noe populært i 2019 er kontraster, så det kan også være en deilig idé.

De rette møblene for en koselig innredning

For å skape den rette, koselige atmosfæren i hjemmet, kan farger gjøre mye. I kjøkkenet bør du bruke fine servietter eller håndklær fra georgjensen-damask.no, noe som skaper en fin innredning. Kjøkkenet selv kan bli unikt ved å installere et fargerikt kjøkken. Det er i årpopulært med det naturlige kjøkkenet, hvor fargene gjenspeiler naturen. Her er en vakker høstfarge, som mørkrød helt perfekt. Hvis det er litt for voldelig for deg, så er den mørke skoggrønnen også ganske unik. Med mørke farger på kjøkkenet, velger du bare kjøkkenredskaper i mørke farger på alt annet også.

Koselig stemning som varer

Norge er kjent for «koselighet», og det er noe vi elsker. Det er mange måter å skape bekvemelighet, hygge, og en koselig stemning på i hjemmet ditt. Men å se på TV foran ovnen i en tettsittende sofa, hvor vi holder hverandre og spiser fredagskiver med familien, er noe helt unikt. Det er her vår familie samles. En god ide kan derfor være å bygge en vedovn. I de perioder hvor du ikke kan varme hele huset med en vedovn, bør du også ha en pillefyr. Husk å holde stilen minimalistisk, så det er lettere å holde rent og pent. Finn inspirasjon til dette på minimalistisklivsstil.no.

Hagens viktige betydning

Hvis du er heldig nok til å ha en hage hjemme, kan du også gjøre det ekstra koselig. Å kunne gå ut i hagen skaper en utrolig avslappende følelse hvis den er ryddet og ser bra ut. En god ide er å dekorere hagen din slikt at den passer akkurat deg. Dere i familien som vil ha noe ut av hagen, kan du dekorere den i soner. En del der du kan ha en lekeplass for barna, med gress for et lekefelt, klatrestativ og svingestativ. Et sted hvor du kan ha en urtehage og/eller et avslapningssted hvor du kan se hele hagen fra. Her kan du dekorere med puter, hvor du kan bygge stativ for bøker og plassere for et glass vin eller kopper under, slik at du alltid kan gå ut og se dine lekende barn. Ja, om ikke dette er koselig, så vet jeg ikke hva som er.