For mange så er valget av riktig seng en stor beslutning. Vi mennesker tilbringer mellom 7 og 8 timer i sengen hver eneste dag, og det er her vi innhenter viktig søvn for å kunne takle dagen. Derfor sier det seg selv at prosessen med og finne en god seng ikke burde overlates til tilfeldighetene. Her er tips til hvordan man finner den perfekte dobbeltsengen:

3 tips til hvordan man finner riktig dobbeltseng

  • Redegjør for behov

Uansett om man sover med en sengepartner eller ei, så er det en god ide og undersøke hvilke behov man har. Veier man over 80 kilo bør man gå for en seng med hel eller delvis fast madrass. Grunnen til dette er at ved en bløt madrass vil en tung person synke ned og liggestillingen vil bli feil. Det er nemlig viktig at ryggsøylen ligger så vannrett som mulig for at man skal unngå smerter i rygg og nakke. Veier man under 80 kilo bør madrassen være mot den myke siden.

  • Allergiker?

Sliter man med allergier kan det være lurt og kjøpe en allergivennlig dobbeltseng. For enkelte så kan en overmadrass i Latex være en fordel med tanke på husmiddstøv. Under alle omstendigheter så bør man ha en overmadrass hvor trekket kan tas av og vaskes på 60 grader. Dette er nemlig den temperaturen som gjør at husmiddstøv dør.

  • Sett opp et budsjett

Skal man ha en dobbeltseng i skikkelig kvalitet så må man opp i minst 10.000 kroner. Dette er for de fleste snakk om ganske mange penger, så derfor kan det være lurt og bli enige om hvordan man skal finansiere sengen. Skal man spare opp på forhånd og dermed unngå renter? Eller må man ha sengen her og nå, og kjøpe den på kreditt?

Klikk her for mer om hvordan man finner den perfekte dobbeltseng.