For mange av oss så er matlaging en viktig del av dagen. Det er i gjennom kokkeleringen på kjøkkenet, at man skal kunne gi seg selv og resten av familien mat sånn at man kan komme seg i gjennom dagen med energi og vilje. Likevel så har det blitt sånn at for mange av oss så er det å lage mat en kjedelig oppgave. Kanskje det er fordi man aldri egentlig har lært hvordan man gjør det, eller så sliter man rett og slett med å finne glede gjennom matlagingen. For mange av oss så virker hurtigmat fristende, men dette er dyrt og i mange tilfeller usunt. Derfor gjelder det å finne små løsninger som kan gjøre matlagingen til en lek.

Et veldig godt tips er å ha en plan. Sett dere ned som familie og skriv ned hvilke matretter man liker, og hvilke man ikke synes smaker så godt. Når alle har blitt enige om hvilken mat som skal kjøpes inn, så kan det være smart å handle alt inn i løpet av lørdag eller søndag. På denne måten slipper man å måtte stresse med og handle inn mat etter en lang dag på jobben. Bli enige om hvordan selve matlagingen skal fordeles, og sørg for at både små og store bidrar sånn at dette blir en hyggelig aktivitet for hele familien.

En trykkoker kan gjøre matlagingen til en lek

Et annet godt tips er å kjøpe kjøkkenredskaper som gjør matlagingen litt lettere. Et godt eksempel på dette er en trykkoker, som gjør at man blant annet kan koke fryst mat og gjøre slik at man bruker mindre tid på å lage maten. En trykkoker er nemlig en kasserolle som er lufttett, noe som gjør at smaken på maten bevares, samtidig som at vitaminer og mineraler ikke forsvinner like lett imens maten tilberedes.