Denne artikkelen er en betalt annonse.

Hvis du har en eller flere piercinger ulike steder på kroppen, synes du sannsynligvis også det er spennende å utforske nye piercing-smykker. Når piercingen har leget godt er det relativt enkelt og uproblematisk å skifte smykke i piercingen. Derfor kan det også være relevant å kjøpe flere ulike piercing-smykker, og det er selvfølgelig på nett som du finner det aller største utvalget.

Piercinger tilpasset ulike steder på kroppen

Det finns en mengde ulike piercinger å velge mellom, de ulike variantene er tilpasset bruk ulike steder på kroppen. For eksempel er det mulig å kjøpe en såkalt septum piercing på nett, denne typen piercing passer da til septum – det vil si helt enkelt nesen.

Det er selvfølgelig mulig å bruke piercing-smykker med helt forskjellig design og form på et og samme sted på kroppen, men ofte er smykkene da tilpasset både når det gjelder størrelse og form i forhold til huden rundt.

Piercing-smykker laget av mange ulike materialer

På nett kan du også velge fritt fra et gigantisk utvalg smykker i ulike materialer. Standard materialer er for eksempel titan eller kirurgisk stål, men det er også mulig å velge piercing-smykker i naturmaterialer som tre eller stein. Dessuten har ulike kunststoffmaterialer etablert seg som et stadig mer attraktivt alternativ, da plaststoffer kan være både fleksible og skånsomme mot huden.

En tommelfingerregel er alltid å prøve å unngå materialer som inneholder nikkel. I dag er det bare svært billige smykker i metall som inneholder nikkel, så det er relativt enkelt å unngå dette stoffet. Nikkel kan utløse allergi hos mange, derfor er det smart å sørge for at piercing-smykkene du velger er nikkefrie.

Følg godt med på råd for rens og pleie av piercingen

Særlig nye piercinger er svært sårbare for påvirkning, i og med at en piercing til syvende og sist er et sår i huden. Derfor er det også avgjørende å sørge for å holde piercingen ren, slik at du unngår betennelser og infeksjoner. Etter hvert som piercingen leger vil den bli mer motstandsdyktig, men prøv å la selve piercing-smykket være i ro den første tiden.

Når du handler piercing-smykker på nett, er det også mulig å handle tilbehør som hansker og desinfeksjon. I tillegg er det mulig å bruke ulike oljer som kan pleie piercingen, noe som kan være relevant om et supplement til sterkere desinfekterende midler. Sett deg godt inn i alternativene, slik at piercingen din får den nødvendige pleien.