Bankene benytter seg av en rekke strategier for å markedsføre lån og kreditt til forbrukerne. Disse metodene er designet for å tiltrekke seg potensielle kunder og overbevise dem om å velge deres finansielle produkter.

Så…hvordan er det egentlig norske banker får nye lånekunder?

Det skal vi fortelle deg nå.

Her er fem av de mest vanlige måtene bankene markedsfører lån og kreditt på.

1. Digital markedsføring

Digital markedsføring er en av de mest effektive måtene bankene når ut til potensielle kunder på. Gjennom målrettede annonser på sosiale medier, søkemotorer og nettsider kan bankene vise relevante lånetilbud til de som er mest sannsynlige å være interessert.

Gir muligheten for målrettet markedsføring

Ved hjelp av dataanalyse og algoritmer kan bankene segmentere målgruppen basert på demografi, nettleserhistorikk og tidligere kjøpsatferd.

Dette gjør det mulig for bankene å presentere tilpassede lånetilbud som resonnerer med individuelle kunders behov og ønsker.

2. TV- og radioreklamer

TV- og radioreklamer har lenge vært populære metoder for å nå ut til et bredt publikum. Gjennom fengende annonser kan bankene formidle informasjon om sine låneprodukter og kredittkort.

Disse reklamene fokuserer ofte på fordelene ved bankens tilbud, som lave renter, fleksible tilbakebetalingsvilkår eller belønningsprogrammer. TV- og radioreklamer kan også bygge tillit og kjennskap til bankens merkevare, noe som kan påvirke forbrukernes beslutning om å velge dem som sin finansielle partner.

3. Partnerskap og samarbeid

Bankene inngår ofte partnerskap og samarbeid med andre bedrifter for å markedsføre sine låne- og kredittprodukter. Dette kan inkludere avtaler med detaljhandelskjeder, bilforhandlere eller andre tjenesteleverandører som tilbyr finansieringsløsninger til sine kunder.

Ny kunde for banken – og god business for alle partner

Gjennom slike partnerskap kan bankene nå ut til et bredere publikum og tilby spesialtilbud som rabatt på renter eller gunstige tilbakebetalingsvilkår. Slike samarbeid gir ofte en vinn-vinn-situasjon der både bankene og deres partnere kan dra nytte av økt kundetilstrømning og høyere salg.

Forbrukertilsynet har gått ut med et langt skriv om lover vedrørende markedsføring av kreditt og lån. Her er det, blant annet, strengt regulert hvilke samarbeidsavtaler norske bedrifter kan inngå.

4. Direkte markedsføring

Direkte markedsføring, som inkluderer e-post, SMS og post, er en annen effektiv metode for å nå ut til potensielle lånekunder. Bankene bruker disse kanalene til å sende personlige tilbud og informasjon om lån og kredittkort direkte til forbrukerne.

Ved å analysere kundedata kan bankene skreddersy budskapene for å resonere med mottakerens økonomiske situasjon og behov.

Direkte markedsføring gjør det mulig å bygge en personlig relasjon til kunden og øke sannsynligheten for at de velger bankens produkter.

5. Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring innebærer å skape verdifullt og relevant innhold som tiltrekker og engasjerer potensielle kunder. Bankene benytter seg av blogginnlegg, artikler, videoer og guider for å informere forbrukerne om økonomiske temaer og fordelene ved deres låneprodukter.

Der ser du ofte at man bruker titler som «beste forbrukslån» for å tiltrekke seg oppmerksomheten til kunden. Og det ufnker.

Gjennom å tilby nyttig informasjon kan bankene bygge tillit og autoritet i markedet.

Dette kan bidra til at kundene ser banken som en pålitelig kilde når de trenger økonomisk veiledning eller vurderer å ta opp et lån.