Det er sannsynligvis ingen som gleder seg til å merke klær og ting med navn, men det er mulig å spare mye penger med god merking – særlig for småbarnsforeldre. Dessuten kan det være et svært enkelt, men effektivt sikkerhetstiltak. Det finnes en mengde forskjellige navnelapper på markedet, noe som gjør det mulig å merke alt fra klær og sko til matbokser, sekker og turutstyr.

Hvor ofte blir noe borte i barnehagen eller på skolen?

Barnehagen og skolen gir beskjed om merking av klær av en grunn, det er utrolig mye umerket utstyr som blir borte i løpet av året. De aller fleste foreldre har prøvd å se litt igjennom den store kurven med gjenglemte umerkede ting, men det ser ut som den alltid er full. Det er sikkert noen som tenker at det ikke er noe stort problem om en vott eller lue blir borte innimellom, men over tid kan det være snakk om mye utstyr.

Dessuten kan det være greit å tenke på de ansatte, som får en betydelig enklere arbeidsdag når alt av klær og utstyr er godt merket.

Det kan faktisk lønne seg å merke egne ting også

Det er selvfølgelig barn som er den hovedsakelige målgruppen når det gjelder navnelapper, men det er kanskje ikke så dumt å merke ting som hører til de voksne i familien også? Moderne mobiltelefoner har selvfølgelig sporingsfunksjoner, og Apples nyeste hodetelefoner har til og med en egen funksjon for å finne dem. Samtidig er det ikke alltid disse funksjonen fungerer knirkefritt, og kanskje er det enklere å helt enkelt feste en liten og diskret navnelapp på ting som lett kan bli borte.

Det er mulig å lage navnelapper i pene design, uten tegneseriefigurer og andre barnemotiver, og med bare etternavn og telefonnummer på navnelappen er det mulig å bruke samme merkelapper for alle i familien.