Det er ikke mye i dag som skiller mobiloperatørene og abonnementene fra hverandre. På det norske markedet finnes det i dag 163 mobilabonnement fordelt på 19 operatører og tre mobilnett hvor tilnærmet alle har identiske datapakker, prismodeller og vilkår.

Nesten alle mobilabonnementene har i dag fri tale, fri SMS og MMS, data-rollover og inkluderer bruk i EU/EØS. Derfor er det de ulike datapakkene du må vurdere opp mot hverandre. Det er her du finner de største forskjellene fordi det er her mobiloperatørene tjener penger.

Så hvordan finner man da virkelig de beste mobilabonnementene?

Jo, man sjekker ut de ulike nettsidene som sammenligner de ulike tilbyderne og tilbudene opp mot hverandre. Et raskt søk på nett vil gi deg mange slike sider å velge mellom.

Forutsetningen for å finne det beste tilbudet er å vite – ikke tro – hvor stort abonnement man faktisk trenger. Dette finner man fort ut ved å logge seg inn hos den mobiloperatøren man har i dag og ser på hvor mye datatrafikk man faktisk har brukt den siste tiden. Sjekk gjerne flere måneder slik at du fanger opp avvikene.

Når du vet datamengden du trenger, tar du utgangspunkt i dette når du sammenligner tilbudene du finner på disse sammenligningsidene. En slik side som sammenligner ulike firma opp mot hverandre er comper. På den nettsiden kan du velge ulike kriterier som operatør, datamengde, prisområde med mer. Da reduserer du mengden treff slik at det er lettere å se hva som er aktuelle leverandører for deg.

Selv om denne nettsiden har gjort det enkelt for deg å finne det beste tilbudet for deg ved at de har gjort grovsorteringen, må du selv passe på å lese alt med liten skrift hos de ulike tilbyderne, slik at du eventuelt oppdager om der er bindingstid på abonnementet, eller om de har en høy pris per MB utover det som er med i datapakken, og andre betingelser og begrensninger.