Markedet for tilbehør til vin er i vekst, og det er mange nordmenn som har fått opp øynene for at det finnes mye spennende å velge mellom. Vinkjøleskap er en sentral produktkategori, gitt at alle vinentusiaster har behov for å kjøle og temperere vin. Noen vinkjøleskap er laget for å vises fram, andre er bruksobjekter som er laget for å oppbevare mest mulig vin på minst mulig plass.

Vinkjøleskap som passer inn i interiøret

Det brede utvalget av vinkjøleskap gjør det også mulig å finne alternativer som passer til de aller fleste interiørstiler. Ledende nisjeforhandlere som Wineandbarrels kan tilby både klassiske og moderne design.

Det er mange som forbinder vinkjøleskap med tre og sort metall. Det er også det mest klassiske designet, kombinert med klart eller lett røykfarget glass som gjør at du ser vinflaskene. Samtidig finnes det andre alternativer, med for eksempel hyller i metall. Noen skap har også uttrekkbare hyller, som legger til rette for at flaskene ikke må plasseres med bunnen rettet utover.

Forskjellen mellom oppbevaring og interiørelement

Det finnes selvfølgelig ikke noe fasitsvar når det gjelder hvor mye av vinsamlingen som egentlig skal vises fram. Noen integrerte vinkjøleskap kan skjules helt, og det er selvfølgelig også mulig å plassere frittstående vinkjøleskap i et rom som bare er noen sekunder unna kjøkken og andre oppholdsrom.

Det er sannsynligvis forskjellen mellom oppbevaring og interiørelement som for mange også blir forskjellen mellom hvilke vinkjøleskap som skal vises fram, og hvilke som skal gjemmes bort. Samtidig henger denne vurderingen sammen med hvor viktig vininteressen egentlig er i hverdagen, og hvorvidt vininteressen er en sentral del av identiteten din Det kan sammenlignes med andre hobbyer, der noen for eksempel velger å henge opp medaljer eller trofeer på veggen.

Heldigvis finnes det et vinkjøleskap som passer uansett hvilken plassering du velger – midtpunkt i rommet, eller unnagjemt i en bod.